Mijn naam is Kristina Zalesskaya en ik ben de eigenaresse van ZZ Sweet Studio; een kleine patisserie en chocolaterie in Alkmaar.

Mijn passie is taarten en bonbons. Bij ZZ Sweet Studio vindt u unieke en exclusieve taarten, handgemaakte bonbons en gebakjes.

Ik ben gediplomeerd banketbakker, oftewel; patissier. Deze opleiding heb ik gevolgd in Barcelona onder leiding van Maria Selyanina. Sindsdien ben ik niet gestopt met leren en bleef ik me verdiepen in de wereld van patisserie.

In 2016 besloot ik een eigen bedrijf te beginnen, zo werd ZZ Sweet Studio geboren. De eerste ‘Z’ staat voor de eerste letter van mijn achternaam en de tweede ‘Z’ staat voor ‘zoet’.

ZZ Sweet Studio maakt allerlei creaties maar mijn echte specialisaties zijn de druppel en mousse taarten, bonbons en chocoladerepen. De magische wereld van chocolade is eindeloos, je kunt elke dag nieuwe smaken ontdekken en nog steeds alleen het topje van ijsberg zien!

In september 2017 was mijn zelfgemaakte taart te zien in het tv-programma “Smaakt naar meer” op NPO 1. Voor dit programma maakte ik een chocoladetaart die er uitzag als een boomschors met red velvet, mango compote en vanille-roomkaasvulling.

Mijn taart werd geproefd door presentator André van Duin en tafelgasten Sanne Wallis de Vries, Albert Verlinde en Kees Raat. Zij vonden de taart ‘heerlijk’!